Curatenie de…vara

Post scris in data de 2 Iulie 2009:
Deoarece nu mai fumez la birou, am dus toate pipele acasa si le-am curatat pe cele mai murdare.
Curatarea a cuprins bolurile dar si mustiucele, bolurile le-am umplut cu vata peste care am turnat alcool (de fapt, palinca de vreo 60 grade) iar mustiucele le-am curatat cu solutie de curatat pipe si multe, multe perii.
Iata cum arata cateva din pipele puse la curatat:


Dupa ce am curatat pipele in mod normal, cu butucelul si ceva servetele de hartie, am pus vata in fiecare bol si in teava pipei (in care intra mustiucul), in care am bagat palinca cu o seringa (aprox. 10 ml per bol), le-am invelit in folie de plastic alimentar si le-am lasat circa 4 zile in debaraua unde imi tin tutunurile.

Aseara am prins otara de timp liber si m-am apucat sa le desfac. Ei bine, sincer, m-am speriat de cata murdarie am scos din pipele puse la curatat.
Dupa ce am extras cu ajutorul unei pensete vata din boluri si din teava pipelor, am purces la curatarea bolurilor cu servetele de hartie si cu solutie de curatat pipa. La un moment dat m-am oprit si am facut cateva poze unui servetel de hartie imbibat si unei bucati de vata plina de …chestii urat mirositoare.


Totodata, am mai observat un lucru interesant: pipele erau inca umede la interior, turta fiind si ea destul de umeda si foarte usor de dat jos.

Personal, recomand aceasta varianta de curatare versus cea cu sare neiodata si alcool, deoarece actioneaza mult mai bine si mai in profunzimea lemnului, iar folia alimentara tine mai mult alcoolul la locul lui, lasand-ul sa isi faca treaba de “tragere” a uleiurilor si gudronului din pereti pe o perioada mai lunga decat in cazul solutiei cu sare.

This entry was posted in Hobby. Bookmark the permalink.

2 Responses to Curatenie de…vara

 1. Traian says:

  Salut !

  Chiar ieri le-am curatat si eu pe ale mele (dupa ce una pe care am cumparat-o din piata si arata oribil) cu palinca ! Credeam ca sunt singurul, dar se pare ca printre piparii romani se mai intalneste.

  Fum rece-ti doresc si snatace !

  • ignatescu_manea says:

   salutare,
   Palinca, alcool de 90 de grade, whisky, coniac, ce prefera omul si are in casa poate folosi. Fum rece si tie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>