3 noi pipe de la Signor Gaetano Presti

Post scris pe data de 27 Iulie 2009:
In urma cu ceva timp (de vreo luna incoace) am achizitionat 3 pipe “marca” Gaetano Presti, un italian caruia ii place sa modeleze pipe si sa le vanda la preturi mici doar pentru a raspandi fumatul pipei in randul cat mai multor oameni.Am aflat de el de la un amic pipar din Iasi, George (website aici), care incepuse o o corespondenta cu signor Gaetano in urma achizitionarii unei pipe de pe ebay. Aceasta corespondenta a avut ca rezultat un manunchi de pipe trimise de Gaetano la Iasi, a caror fotografii au fost expuse si pe Constanta Pipe Club Forum.

Eu am achizitionat o pipa din lemn de maslin, de forma straight, cea din imaginea de mai jos:
Si inca un detaliu al bolului:
Aceasta pipa, dupa cum am spus, este din lemn de maslin, este dreapta, bolul de marime medie, prezinta cateva “dungi” in lemn dar care ii dau un aspect frumos iar mesterul i-a facut 2 santuri pe lateralele bolului, santuri ce, pentru mine, sunt destul de ergonomice, ajutand la tinerea pipei in mana. Pipa fumeaza total diferit fata de cele din briar, este mult mai usoara, insa trebuie avut grija sa nu fie turata, deoarece se infierbinta destul de repede. Insa pe cat de repede se infierbinta, pe atat de repede se va raci, semn ca lemnul este de calitate. Tutunul fumat in ea capata un gust interesant, la primele fumate se simtea putin un iz de ulei de masline, destul de interesant. Ca pret, a costat 15 euro.

A urmat o a doua achizitie, de data aceasta un cadou de la Gaetano, tot o pipa straight din lemn de maslin, cu un inel de bronz cred, dar care are un cilindru de briar introdus in vatra, de fapt tutunul arde in acel cilindru. Este o imbinare interesanta, se incalzeste mai greu dar se si raceste proportional, gustul de ulei de masline nu mai este prezent. Iata si doua poze cu aceasta:
Ultima achizitie de la Gaetano este o pipa full-bent, “foarte full-bent” as putea spune. Este din briar, cu un bol imens, fumez din ea aproape 2 ore incontinuu, vatra este foarte aproape de nas, daca suflu mai tare aer pe nas se ridica cenusa din vatra. Trebuie sa am grija cand o aprind caci flacara este periculos de aproape de nasul meu. Insa este super-comoda la tinut in gura, bolul sprijinindu-se pe barbia propritarului. A costa 20 euro plus transportul din Italia in valoare de 8.5 euro. Pipa fumeaza destul de bine, datorita bolului mare am tendinta de a o forja dar daca se infierbinta, imi trimite spre nas si spre limba o gramada de fum fierbinte ce ma faca rapid sa o las sa se raceasca. Iata si cateva poze cu full-bent-ul:

Ca o concluzie, pipele Gaetano Presti detinute de mine sunt destul de ok pentru pretul si performantele la care ma asteptam sa le obtin, fiecare are cate un mic defect, dar sunt niste pipe de zi – de – zi excelente.

This entry was posted in Hobby. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>