DIY: pipe ce trebuie reparate

Astazi am reusit sa fac cateva fotografii pipelor ce necesita reparatii pe care le-am adunat in timp, de la familie, prieteni si chiar persoane straine.

Mai jos gasiti poze si povestea fiecarei pipe care necesita reparatii:

1. Pipa mica Chacom Sport, a fost primita in dar de la un medic care se lasase de fumat pipa. Bolul este crapat datorita stratului de turta “imens”, nu cred ca se mai poate repara. Tin totusi aceasta pipa ca material didactic pentru piparii noi, carora le arat ce inseamna o pipa careia nu i-a fost curatata turta la timp:

2. Pipa veche din briar, primita de la o matusa, sotul ei o fumase. Nu am reusit sa imi dau seama de brandul pipei, pe ea este scris doar “Bruyere”. Pipa a fost fumata mult, lacul de pe bol este sarit in mai multe locuri, iar buza bolului a fost arsa si nu mai are forma unui cerc complet. Totodata, nici mustiucul nu se mai potriveste la locul lui:

3.  O pipa Mount Tai, realizata in anii ’70, primita tot de la o matusa, pipa fuses fumata de o ruda mai in varsta. Bolul este in stare buna, dar mustiucul a crapat si cineva l-a lipit cu lipici normal si a mai pus si un inel de metal peste el. Binenteles ca mustiucul reparat nu se potriveste foarte bine la locul lui iar shank-ul este si el deteriorat, cum puteti vedea din fotografiile de mai jos:


4.  O pipa Venini. Am primit-o de la un coleg. Bolul este, dar cred ca a fost fumata destul de mult si a aparut o mica gaura in fundul bolului care permite aerului sa intre din exterior in timpul fumatei.  Am curatat aceasta pipa cred de 20 de ori dar inca pastreaza un gust amar (colegul meu mi-a spus ca banuieste ca fratele lui mai tanar a fumat tutun pentru tigarete in ea) asa ca i-a dat jos lacul dar nu am reusit sa merg mai departe cu reparatiile:

5. O pipa Gigi Collection 1993. Am primit-o pe aceasta de la un amic, care mi-a spus ca o avea acasa de mai mult timp, de la cineva in varsta care o fumase multi ani. Exteriorul este ok, lemnul este in conditie buna, dar problemele sunt la interior. Buza vetrei este ciobita pe interior, banuiesc ca cineva a incercat sa o dea jos turta utilizand altceva decat reamerul. Totodata are cateva crapaturi in turta ramasa pe fundul bolului:

6. O pipa BigBen, colectia si numarul nu sunt lizibile. Aceasta pipa avea shank-ul crapat, iar fostul proprietar a decis sa il lipeasca si sa ii puna si un inel de metal peste el ca sa tina toata constructia. Problema este ca la lipire, a unit si mustiucul de shank, asa ca pipa de fapt nu mai poate fi curatata:

7. O pipa de productie necunoscuta. Lacul este in stare proasta, musticul a fost distrus si lipit de shank (Nu inteleg ce e cu ideea asta de a lipi mustiucul si/sau shank-ul cu lipici) dar binenteles ca lipiciul nu a tinut, asa ca propietarul a mai intarit constructia cu un tenon de metal. Totusi nici aceasta solutie nu a functionat, asa ca pipa a ajuns rupta in mainile mele:

8.  O pipa dreapt Amphora. Vina distrugerii acestei pipe este a mea in intregime. Mustiucul era destul de fix la locul lui, asa ca dupa o fumata, dorind sa o curat, a fortat extragerea lui. Rezultatul: mustiucul s-a spart efectiv:

9. O pipa full bent La Montagnarde Derosee.  Aceasta pipa am achizionat-o de la un amic pipar. Are cateva probleme majore: buza vetrei nu este dreapta, a fost arsa si apoi smirgheluita ca sa arate bine, mustiucul este format din doua parti, care nu se imbina total, asa ca mai intra aer in timpul fumatei. Vreau sa inlocuiesc partea de lemn a mustiucului cu o bucata mai lunga de bambus sau porumb, pana acum am gasit doar o bucatica de porumb:

This entry was posted in Hobby. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>