Bugetul familiei – introducere

Ideea de a incepe sa scriu aceasta serie de articole mi-a venit intr-o seara, cand discutam cu sotia pe baza unor idei dintr-o carte de dezvoltare personala (T. Harv Eker – Secretele mintii de milionar). Pe langa textele sforaitoare de rigoare, am gasit totusi in aceasta carte si o serie de informatii/idei destul de interesante.

Astfel, ideea pe care o discutam cu sotia era urmatoarea: ce am invatat eu despre bani, cum si de la cine. Eker spune ca suntem conditionati in imaginea noastra asupra banilor de lucrurile/imaginile/sentimentele invatate in copilarie, de la parintii nostri in special iar aceasta conditionare o purtam apoi cu noi si uneori ne facem rau singuri.

Dupa discutia cu sotia care s-a incheiat destul de repede deoarece a intrat in scena fiica mea care isi cerea drepturile de ingrijire, in aceeasi seara in timp ce strangeam prin bucatarie am inceput sa ma gandesc la ce stiu eu despre bani si cum ii privesc eu. Imaginea mea despre bani si utilizarea lor mi-a influentat viata pana acum enorm de mult si nu pot sa spun ca sunt fericit de modul meu de gandire in aceasta directie.

Din aceste cauze m-am decis sa incep o serie de articole despre bugetul personal si al familiei.  Articolele vor apare cu o frecventa saptamanala si voi povesti in ele cum am ajuns unde sunt acum, cum lupt sa imi schimb imaginea pe care o aveam/am asupra banilor.

This entry was posted in Hobby. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>