DIY-Dressing in dormitor

In luna iunie 2010, in urma unei actiuni prin care am dat varul jos de pe cativa pereti din casa, am decis impreuna cu sotul meu sa construim un dressing in dormitorul nostru. Motivul: cele doua dulapuri vechi in care ne tineam hainele devenisera neincapatoare si in plus ocupau mult spatiu inutil (nu le puteam aseza astfel incat spatiul sa fie utilizat optim).

Astfel, am realizat un mic proiect pe hartie, in urma caruia am decis sa iesim la cumparaturi de materiale:

Placile de OSB cu grosime de 10 mm (taiatul a fost gratuit) au costat 38,9 lei / buc. am avut nevoie de 4 placi. total 155,6 lei. Daca am fi cumparat cu grosimea de  20sau 25 mm am fi iesit mai scump (65-73 lei/buc x 3 buc = 195-219 lei) si deoarece noi avem 4 compartimente pe verticala erau necesare 3  placi si deci am fi avut o pierdere de material de 1/2 de placa.

Rafturile le-am confectionat din dulapurile vechi, dar daca nu dispuneti de acest material, atunci le puteti face tot din OSB dar vor trebui invelite caci agata hainele mai sensibile.

Profilele metalice L cu care am prins placile de OSB de perete, tavan si parchet au costat 32buc x 0,80lei =  25,6 lei.

Am mai cumparat holzsuruburi 1000 buc = 13 lei (nu din hypermarket caci acolo erau 8 buc = 4 lei ci de la un magazin de cartier specializat), 2 coliere cu dibluri in care am prins teava pentru perdea = 2,8 lei iar cosurile pe care noi le folosim ca sertare au costat 9 lei / bucata. Am mai adaugat si o teava ovala pentru perdea (lungime = 3 m) = 29,6 lei din Praktiker.

Perdeaua care am asezat-o in fata dressingului pentru protectie/mascare ne-a costat 10 lei caci am avut sansa sa trecem prin Brasov printr-o piata de vechituri si nu numai :) . este de in subtire si permite hainelor sa “respire”. daca veti cumpara materialul nou din magazin veti ajunge, cu tot cu cusut, undeva la 100 lei. Daca veti cauta prin second-hand, gata cusut, va fi cca 30 lei. Inelele pentru perdea au fost 20 bani/bucata la un magazin de Metalo-chimice. Noi am preferat sa fie din cele ovale cu fanta pe o parte pentru a fi mai usor cand scoatem perdeaua pentru spalat.

A, inca ceva: noi am dat cu putina vopsea alba pe spatele dressingului (unde este peretele) pentru protectia hainelor (asa nu se vor murdari cu var) si a peretelui in sine.

Iata si cateva poze din timpul realizarii dressingului si ce a iesit in final:

Bedroom dressing
This entry was posted in Hobby. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>